Jouw ervaring telt voor ons
Geplaatst op 08 oktober 2012

Waterdichte kleding wassen

Met het slechte weer van vorige week had je twee opties. 1: je pakt de auto indien je weg moet. 2: je oude regenpak wordt weer van zolder gehaald. Het mooie weer is echt voorbij! Met de heftige regenval van vorige week en de koude temperaturen van vanmorgen ziet het er naar uit dat de herfst echt is begonnen.

Regenpakken

Zo nu en dan zullen mensen hun regenpak weer uit de kast trekken en daarom heeft Wasmachine.nl een aantal handige tips met betrekking tot het wassen van waterdichte kleding. Want misschien weet je het niet, maar je kan tijdens het wassen de waterdichte laag wegspoelen! Maar met deze voorzorgsmaatregelen in ieder geval niet!

Tips & tricks

Bekijk voordat je een waterdicht kledingstuk gaat wassen altijd eerst op het etiket. Kijk of je een speciaal wasmiddel moet gebruiken, deze zijn tegenwoordig makkelijk te verkrijgen en zorgen ervoor dat het materiaal mooi en heel blijft. Doe je dit niet, dan heb je kans dat je waterdichte kleding hard wordt en dan kan het tijdens het centrifugeren scheuren. Ook moet je niet afwijken van de aangegeven temperatuur.

Zorg ervoor dat je wasmachine schoon is. Zo is het handig om je zeepbakje even uit te spoelen. Zoals je hierboven al kon lezen, een verkeerde zeep gebruiken kan funest zijn voor je waterdichte kleding.

Waarschijnlijk staat het op je wasetiket maar je mag absoluut geen wasverzachter gebruiken. De stoffen in de wasverzachter tasten de waterbestendige laag aan.

Gaat er toch iets mis ondanks al deze tips, een ongelukje zit immers in een klein hoekje, dan kun je waterafstotende spray gebruiken.
Producten uit dit artikel
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt wasmachine.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top