Jouw ervaring telt voor ons
Geplaatst op 11 september 2014

Willekeurige vragen over je wasmachine beantwoord!

Heb je je ooit afgevraagd waarom een wasmachine een raampje heeft? Waarom hij vierkant is? Kunnen de wasmachines in de toekomst strijken, waarom zijn ze (bijna) altijd wit en zijn het altijd de vrouwen die de was doen? Wij wel en daarom zijn wij op zoek gegaan naar antwoorden.

Waarom heeft een wasmachine een raampje?

Misschien de meest brandende vraag op ons lijstje, waarom heeft een wasmachine een raampje? Sinds de jaren 60 hebben wasmachines allemaal een rampje. Dit om te zien of je kind of huisdier niet per ongeluk in de wasmachine is beland. En nee, het is geen grap. Zelfs tegenwoordig gebeurt het nog met enige regelmaat dat een kind de wasmachine in kruipt die vervolgens aan wordt gezet.

Waarom is een wasmachine (bijna) altijd wit?

95% van alle wasmachines zijn wit, je hebt tegenwoordig een zwarte of misschien een ander hip kleurtje maar het grotendeel van de mensen gaat voor een witte wasmachine. Waarom? Een wasmachine werd natuurlijk ontwikkeld om werk uit handen te nemen, een functioneel apparaat. De machine moest neutraal zijn en niet opvallen, daarom is gekozen voor de kleur wit. Tegenwoordig wordt de wasmachine misschien iets meer gezien als pronkstuk, vandaar dat er wat andere kleuren beschikbaar zijn.

Waarom is een wasmachine zo zwaar?

Tja, daar hebben wij niet echt een goed antwoord op. Als wasmachines niet zo zwaar hoefden te zijn, zouden ze dat waarschijnlijk ook niet zijn. Het heeft te maken met de onderdelen en functionaliteiten van je wasmachine.

Doen vrouwen nog steeds vaker de was?

Vroeger waren vrouwen verantwoordelijk voor het huishouden en daarmee ook voor de was. Maar hoe is die rolverdeling tegenwoordig? Uit een onderzoek van Samsung in 2012 bleek dat maar liefst 84% van de vrouwen nog steeds zelf de was doet. Niet omdat de mannen het niet willen, nee de dames zijn zo op hun kleren gesteld dat ze dit niet aan de mannen durven over te laten. Gevoelige fashion-items, delicate jurkjes en lingerie wordt zelfs vaak nog op de hand gewassen. Overigens kunnen we dat de vrouwen niet geheel kwalijk nemen aangezien menig man toch vaak denkt ‘met 90 graden wordt alles goed schoon toch?’.

Vragen?

Heb jij nog meer brandende vragen? Laat het ons weten, dan gaan wij op onderzoek uit!
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt wasmachine.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top