Jouw ervaring telt voor ons
Geplaatst op 03 januari 2013

Wollen kleding zonder pluisjes

Hoewel de winter echt begonnen is, is het buiten nog niet heel koud, maar de toch is het de tijd om wollen kleding weer uit de kast te trekken. Maar hoe hou je wollen kleding mooi en voorkom je dat het gaat pluizen? Wasmachine.nl vertelt het je.

Waszak

Om te beginnen kun je een waszak gebruiken om je wollen kleding mee te wassen. Doordat je het kledingstuk in de zak stopt voorkom je pluisvorming en bescherm je tegelijk ook je kleding. Kortom, alles blijft langer mooi. Het is ook zeker aan te raden om kleding van wol te wassen op het wolprogramma van je wasmachine.

Kledingroller

Een tweede optie is een kledingroller. Hiermee haal je pluisjes, stof en haren van je kleding. Strijk de roller, die voorzien is van een soort plaklaag, over je kleding en pluisjes worden zo verwijderd. De gebruikte plakstrip rol je na gebruik uit en knip of scheur je zo af. Zo kun je de roller de volgende keer gewoon weer gebruiken. Heb je geen kledingroller in huis, maar wil je wel meteen van de pluisjes af? Pak dan een (dikke) rol plakband, knip een stuk af, veeg het over het pluisgedeelte en trek los.

Vriezer

Een andere optie is nog om je wollen trui in een zak in de diepvries te plaatsen. Maak wel het desbetreffende kledingstuk eerst nat, want zo bevriezen de bolletjes en klop je deze er gemakkelijk af. Ook een ideale oplossing tegen het kriebelen van wol, ideaal!

Wasmachine.nl

Bijna elke wasmachine van Wasmachine.nl beschikt wel over een wolprogramma, dus draag jij graag en veel wol maar heb je geen wasmachine met een wolprogramma? Bekijk dan eens ons ruime assortiment en bescherm wollen kleding!
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt wasmachine.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top