Jouw ervaring telt voor ons
Geplaatst op 16 augustus 2012

Zachte handdoeken na het wassen

In de zomer gebruik je veel handdoeken en strandlakens. Natuurlijk wil je wel dat deze lekker zacht blijven en dat ze niet aan gaan voelen als schuurpapier. Wasmachine.nl weet hoe je handdoeken lekker zacht en als nieuw houdt.

Apart wassen

Handdoeken kun je het beste apart wassen en dus liever niet tegelijk met andere kleding. Verschillende stoffen hebben namelijk verschillende behandelingen nodig. Ook kan het gebeuren dat de handdoeken pluisjes loslaten die vervolgens in je kleding gaan zitten (en er weer heel moeilijk uit te krijgen zijn). Het beste is om je handdoeken op te sparen en ze allemaal tegelijk in een keer te wassen. Bovendien kun je handdoeken het beste op 60 graden wassen, terwijl je kleding al op 30 graden schoon wordt.

Wasverzachter

Gebruik voor je handdoeken altijd een wasverzachter. Een wasverzachter zorgt ervoor dat de vezels in de handdoek niet aan elkaar klitten, maar los van elkaar blijven. Hierdoor wordt de handdoek tijdens het droogproces niet hard.

Droger

Een handdoek die in de droger gedroogd is, blijft vaak zachter dan een handdoek die aan de waslijn gehangen heeft. Dit heeft te maken met de warmte van de droger die er eveneens voor zorgt dat vezels niet aan elkaar klitten.
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt wasmachine.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top