Jouw ervaring telt voor ons
Geplaatst op 07 februari 2011

Zijde wassen: verzorgen van zijde kleding

Zijde is een natuurlijke stof die wordt afgescheiden door bepaalde insecten, zoals de zijderups, en stolt bij contact met de lucht. Het is een fijn maar toch sterk product, waar schitterende kleding mee gemaakt kan worden. Zijden kleding wordt dan ook geassocieerd met luxe. Maar hoe kan je het beste zijden kleding wassen? Hier een aantal wastips!

Zijde kleding wassen

1.
Op de wasvoorschriften in een kledingstuk kun je altijd nakijken wat de beste manier van wassen is voor dat specifieke kledingstuk.

2.
Wanneer je zijden kleding met een handwas reinigt, neem dan een fijnwasmiddel. Was het zijde kort, en laat het niet weken.

3.
Een fijne eigenschap van zijde stof is dat het kreukherstellend is. Hiervoor moet je het echter wel voorzichtig behandelen door de stof niet te wringen of te centrifugeren bijvoorbeeld. Ook kan je zijde beter te drogen leggen in plaats van op te hangen.

4.
Niet alle zijden kleding mag gestreken worden, kijk hiervoor goed op het wasetiket. Wanneer je het wel mag strijken, stel de temperatuur van het strijkijzer dan niet te hoog in. Gebruik een doekje tussen de kleding en het strijkijzer om je zijden kleding nog langer mooi te houden.
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt wasmachine.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top