Jouw ervaring telt voor ons
Geplaatst op 19 juli 2012

Zweetvlekken verwijderen en voorkomen

Niks is zo vervelend als vieze gele zweetvlekken in je witte T-shirts. Wasmachine.nl vertelt hoe je er vanaf komt en hoe je ze in de toekomst voorkomt.

Wassen

Zweetvlek in je kleding? Wacht dan niet te lang met wassen. Hoe langer je wacht hoe meer tijd de zweetplek heeft om in de stof te trekken. En hoe meer de zweetplek in de stof getrokken is, hoe moelijker het is om hem er weer uit te krijgen. Zweet tast namelijk niet alleen de kleurstoffen in je kleding aan maar ook de stof zelf. Snel handelen dus!

Heb je geen tijd om een volledige was te draaien? Spoel het shirt dan alvast met water en richt je vooral op de plekken onder de oksels.

Gebruik vloeibaar wasmiddel

Zweetplekken hebben een speciale behandeling nodig en het is verstandig om de plekken voor het wassen alvast in te smeren met vloeibaar wasmiddel. Wrijf het middel met je vingers in de stof aan zowel de buiten- als de binnenzijde van het shirt. Laat het vervolgens dertig minuten intrekken en gooi het daarna in de wasmachine. Gebruik ook nu vloeibaar wasmiddel, daar reageren zweetplekken beter op dan op poeder.

Huis-tuin-en-keuken-trucjes

Werkt dit niet (voldoende), dan zijn er ook nog andere manieren om van die irritante zweetplekken af te komen:

Water en blanke azijn: Dit kun je in de wasmachine gebruiken, of je kunt de zweetplek van te voren insmeren met dit mengsel voor dat je het in de wasmachine gooit.
Verdund bleekwater: dit kun je (in een emmertje) gebruiken voor ongekleurde katoenen en linnen stoffen.
Zoutbadje: voor synthetische stoffen kun je beter een zoutbadje maken.
Waterstofperoxide: gaat het echt om een hele hardnekkig vlek, dan is dit je laatste redmiddel. Maar let op: dit kun je alleen gebruiken bij witte kledingstukken!

Voorkomen

Zweetvlekken ontstaan vaak door de alcohol en parfum in de deodorant die je gebruikt. Je kunt er daarom voor kiezen een deodorant te kopen waar deze ingrediënten niet in zitten. Je betaalt dan wat meer, maar je shirts blijven voortaan wel zweetvlekvrij.
Producten uit dit artikel
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt wasmachine.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top