Jouw ervaring telt voor ons
wasdroger kopen

Wasdroger kopen? Hier de kooptips!

Wasdrogers zijn ideaal voor het drogen van je wasgoed. Zeker als je een huis hebt waar minimale ruimte is voor een was- of droogrek. Daarnaast is je wasgoed altijd zacht en ruikt het lekker fris. Maar welk type droogtrommel kies je en waar let je op als je een droger wilt kopen? Je hebt condensdrogers en warmtepompdrogers. Daarnaast is het handig te letten op energieverbruik, functionaliteiten, programma's en natuurlijk de trommelinhoud. Wij verkopen alle A-merken van AEG, Bosch, Siemens, Samsung, Whirlpool en Indesit, direct uit voorraad leverbaar.

Condensdroger

Bij een wasdroger wordt warme lucht door je wasgoed geblazen waardoor deze droog wordt. Bij een condensdroger wordt het condensvocht opgevangen in een geïntegreerd reservoir.

Warmtepompdroger: de zuinigste droger die er is

Een warmtepompdroger is bijna hetzelfde als een condensdroger, maar dan zuiniger. Een warmtepompdroger verbruikt namelijk maar ongeveer de helft van wat een condensdroger of afvoerdroger gebruikt. Veel beter voor het milieu natuurlijk! Maar ook in je eigen portemonnee zul je het verschil aanzienlijk merken. In aanschaf is een warmtepompdroger wel wat duurder dan een andere soort droger. Maar doordat je de helft minder betaalt aan energiekosten, verdien je een warmtepompdroger in ongeveer 7 jaar tijd terug. Je moet de droger dan wel minstens drie keer in de week gebruiken, maar hier komt een gemiddeld gezin makkelijk aan. Doordat een warmtepompdroger altijd op een lage temperatuur droogt, hoef je verschillende soorten wasgoed niet meer apart van elkaar te drogen. In een warmtepompdroger kun je alles gewoon tegelijkertijd drogen. Dat scheelt tijd en dus ook energie.

Hoe werkt een warmtepompdroger?
Net als een airconditioning en koelkast werkt een warmtepompdroger met een warmtepomp. In de compressor wordt een koudemiddel samengeperst en tijdens dit proces komt er warmte vrij. De warmte wordt gebruikt om de lucht in de trommel te verhitten. Deze warme lucht wordt door de vochtige was geblazen. De vochtige lucht die uit de was komt wordt door het koudemiddel geleid en condenseert. Het condens wordt vervolgens opgevangen in de condensbak. De droge lucht gaat weer terug naar de compressor en daarna weer terug in de trommel. Dit proces wordt net zo lang herhaald tot de was droog is. De video hieronder laat precies zien hoe een warmtepompdroger werkt:

Top 5 warmtepompdrogers

Energielabels van wasdrogers

Om een goed beeld te geven van het energieverbruik van verschillende wasdrogers, hebben alle drogers een energielabel. Dankzij dit label weet je wat een droger verbruikt en kun je nagaan hoeveel je per jaar kwijt bent aan je droger. In aanschaf betaal je wat meer voor een zuinige droger dan voor een minder zuinige. Als je de kosten tegenover elkaar afweegt zul je zien dat je met een zuinige droger uiteindelijk goedkoper uit bent. Een echt zuinige droger is de elektrische warmtepompdroger. Deze heeft energielabel A, A+, A++ of A+++.
nieuwe energielabel
Wat voor informatie vind je terug op het energielabel?
 • Energieverbruik per jaar
 • Duur van de cyclus in minuten voor een standaard katoenprogramma (bij volledige belading)
 • De capaciteit/ maximale belading
 • De hoeveelheid geluid die de droger produceert
 • Bij condensdrogers kun je ook nog de condensatie-efficiëntieklasse aflezen.


 • Wat er nog meer anders is aan het nieuwe energielabel is dat er drie nieuwe zuinige klassen zijn boven A:
 • A+
 • A++
 • En A+++


 • Energielabel C betekent bij het nieuwe energielogo juist dat de droger zeer onzuinig is in gebruik. Een wasdroger met energielabel D is zelfs bijna niet meer verkrijgbaar.

  Het energielabel wordt dus niet meer per cyclus berekend, maar per jaar. In de berekening wordt uitgegaan van 160 droogbeurten per jaar. Ook het sluipverbruik is opgenomen in het jaarverbruik. Met sluipverbruik bedoelen we de energie die drogers verbruiken als ze niet in gebruik zijn.

  Waar moet je op letten bij de aankoop van een wasdroger?

  Elektronische vochtmeting vs. tijdsgestuurde droger
  Er zijn droogtrommels met een ingebouwde elektronische vochtmeting. Deze machines kunnen zelf bepalen hoe droog de was is en slaan dan automatisch af. Andere wasdrogers werken op basis van tijd. Je stelt met deze tijdgestuurde drogers het aantal minuten in. De droger droogt vervolgens voor die bepaalde tijdsduur. Daarna slaat de droogtrommel automatisch af. Er zijn meer elektronisch gestuurde drogers op de markt dan tijdsgestuurde wasdrogers.

  Programma’s voor het drogen van wasgoed
  Tegenwoordig hebben wasdrogers een scala aan programma’s om je was goed te drogen. Vrij nieuw is het stoomprogramma, ideaal voor mensen die niet van strijken houden. Het stoomprogramma droogt je wasgoed met behulp van stoom waardoor je kleding ontkreukt en strijken eigenlijk overbodig wordt. Verder hebben droogtrommels vaak nog een wolprogramma, een opfrisprogramma en/of een anti-kreukfase.

  Trommelinhoud van droogtrommels
  Controlleer de trommelgrootte (trommelinhoud) van je huidige wasmachine. Is die bijvoorbeeld 5 kilo, neem dan een droger met een trommelinhoud van minimaal vijf kilo. Hoe groter de inhoud van de trommel, des te sneller je kleding droogt. De warme lucht die dan door het wasgoed wordt geblazen heeft meer ruimte (de was zit niet op elkaar geduwd), waardoor het sneller droogt.
  Welke merken zijn er?
  Wasdrogers zijn er in vele soorten, maten, modellen en merken. Je keuze hangt uiteraard af van het design, de functionaliteiten en het merk. Bij Wasmachine.nl verkopen wij droogtrommels van o.a.:

  Meer informatie Bosch

  Meer informatie AEG

  Meer informatie Siemens

  Meer informatie Samsung

  Meer informatie Indesit

  Meer informatie Whirlpool

  Meer informatie Hotpoint-Ariston


  Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt wasmachine.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
  loadingLoading...
  To Top